Monday, June 21, 2010

Wedding day stowy!!!

haaaaaaaaaaaaaa..dah lame kan saya bercuti..keke..ni nak stat keje balik..haish..cam susah je nak fokus so kiter tulis blog jap..haha..(ni mengulor namenye)hiiii

hrmmm pe ek nak cite...it's been a whole hectic week for me sejak dpd cuti 9 Jun aritu sampaila ke arini..penatnye xsudah2..huhu..but hati senang..penat pun xpe..hihi :)
nila kronologi kisah saye..sikit2 la ek..nnt bile senang sy update lg..with gambo..of cos..skrg gambo kat Mr Z punya thumbdrive..xleh nak upload kat cni lg..

  • 10 Jun 2010 - Khemah sedang dipasang dan disiapkan ptg tu..pelik gak tetibe kaler hiasan khemah tu warna hijau kuning..kedah la plak..lari dr tema ni..huhu..belasah jela labu..hhu..tp bile khemah pengantin dah siap pasang..punyela lawa...cantikkkk..pandai abah n mak pilih..time kasih..mmg kena ngan tema maroon n gold..with roses as a background..so sweet..bangku pengantin yg beso gedabak(sampai aku yg kocik ni tenggelam)tp kerusi tu cantik..hehe
          Then,rombongan lelaki dpd Klate sampai..sy xsempat nak beramah mesra pun.bz giler kat     dapur.ramai sedare sampai..mak abah la layan drg..n then hanto ke homestay.
         
          Malamnye...sy mula2 nak wat pandai makeup sendiri,sebab nak save budget la kunun..haha..tp xpandai nak lukis2 muke sendiri nih..naseb baek la ade mak andam bidan terjun dtg drp sungai besi sanggup melukiskan wajah beta ini...fuhhh terselamat dpd bermuka huduh..kekeke..thx yong lin dan assistant2nye kak yani n kak shima....luv the makeup.. :P
then after siap dlm kul 9 lebih,sy dgn adik2 n cousin2 (girls je eh)duk la menunggu dlm bilik..adik saya ninot ckp "Kak Long ramai giler org kat luar" ...mase tu dah berdebar dah tp control lg..hehe..Mr Z pun dah sampai tp Tok Imam xsampei lg..u know why...hehe..sbb ade 4 couple tok imam tu kena nikahkah mlm 2..kami pasangan yg ke-4..pukul 10.30 mlm bru tok kadi sampai..fuhhh..akhirnye..

Jeng jeng jeng...Mr Z dan abah kesayangan saya mengambil tempat di atas cior (kusyen pengantin tu le,org perak panggil cior)hhehe..sy pun same duduk bersama dayang2 di belakang tabir..cewahhh..haha
Syg sy ckp mase ni die dah nebes dah..tgn terketo2..tp sy relax je..hepi memanjang..hahaha..tp sebenonye sy cuak jgk..lidahku basah dengan zikir..sbb nak tenangkan hati..

Finally dgn sekali lafaz,Muhammad Za'im Zaki Che Mohd Nasir dan Nurul Asyrah Ahmad Azam selamat disahkan sbg suami isteri dan dinikahkan sendiri oleh abah saye yg comel..hehe..alhamdulillah...
Time tu sy sgt hepi..xdela nangis2..haha(pengantin terover heppi,nape ek x cam pengantin laen,nanges mase nikah)sy laen..ni namenye pengantin giler..hepi sampai xhengat nak nanges..hihihi
tp sedih sbb skrg sy dah jd isteri org..bukan bwh jagaan mak dan abah dah..kak long sedih..deep down inside sedih tuuu...xnampak je.
  • 11 Jun 2010 - seperti yg disuggestkan oleh mak andam rasmi sy (Butik Pengantin Tirai Kasih) Kak Ros ,sy dtgla dlm pukul 9pg utk dimekapkan..tapi..............mak aiiiii...ramai giler pengantin tgh tgu utk dimekap..huwaaa..kena beratur la plak...sy dapat no 7 dpd 9 org..nasib bdn la...tup tap pukul 1230 baru siap mekap n pakai baju...habis plan,ingatke nak suh pengantin lelaki dtg kul 1230 tp xjdi disebabkan...sy yg terlambat ...cedey...ramai guest tunggu pengantin smpai xlarat nak tunggu dah...sowiii...sgt...despite the lateness....I really lurve the baju n the mekap...sooooo sweeeeettt...kredit to my mak andam..kak ain ke pe tah name die...tp cantik sgt die conteng muke sy ni dpd not so cantik to gorgeous(cewahh..ni angkat bakul masuk sendri ni)haha..Dlm kul 12.45 cmtu sy smpaile rumah,punye la tergezut ,kete berdirit-dirit...ramainye org...kecut sy...abah n mak mmg ramai kawan...sedare pun dah ramai..tmbah lg kawan n jiran..(kami sbg tuan rumah sgtla sibuk sampai xde mase nak bergambo pun)cedey2                                                                                                                                                                         Sy pun masukla dlm bilik,tunggu le plak Mr Z dtg sbb die ckp nak tgu Zohor..plus hujan lebat lg..lame gakla kena tunggu..sbb dlm kul 2.30 ptg baru die sampai..xpela(lagipun sy yg menyebabkan kelewatan tu)pasrah jela..hehe...mase tgu die tu ramaile yg dtg masuk bilik..n antaranye kak Ayu,(my nanny mase kecik2 dulu)lame giler xjumpe rase terharu sgt die dtg..thx kak ayu..n my friends,Alia Diana Nordin n Lee..korg tlh menceriakan hariku..cewah..riuh ade korg..xla bosan duk dlm bilik tu..hohoho..Kul 2.30..Mr Z pun sampai...kitrg masuk..then mkn...then beramah mesre ngan tetamu..amik gambo..simple je..ingat nak shooting pkai baju pengantin esok hari di Taman TasiK Taiping nan indah itu bersame fotografer kami Amore (adik aku ni) haha,,,tp sbb sume dah penat..postpone postpone smpai skrg xbergambo lgi..haha..xpela at least sume dah selesai..
    Barakallahulakumawabaraka A'laikum Wa Jama'a bainakuma fi khair....(ade lgu Maher Zain nyanyi doa Pengantin)sygnye xde org pasangkan mase kenduwi..sedih tul..xpela kitrg nyanyi sendiri..hahaha..

    Terima kasih kepada semua yg sudi hadir dAN memeriahkan majlis..kepada keluarga dan sanak saudara yg telah bertungkus lumus menjayakan majlis...a lot of thx...semoga hidup kalian diberkati Allah..Doakan kami bahagia sehingga ke akhir hayat kami...:D


    0 comments:

     
    blog design by suckmylolly.com