Thursday, October 21, 2010

Ceritera Ummi to be..hihu :) ps- dh peram lame dh entry ni..hihu

Salam folks.ni nak wat announcement rasmi,keke walaupun dah tertera widget kt dlm blog ni menceritakan keadaan sy.tp xde official announcement kan.ni nak kac tau huhu..I'm pregnant..alhamdulillah.

mase dah 2 minggu period sy terlambat pd bulan 8 ritu.sy ajak MZ pg beli tester kat farmasi n the result..
sile lihat gambo di bwh.keke.(info: pelamin,sy bukn bunting pelamin,sempat peot bulan 6 n 7)hehe


pastu nak confirmkan lg kitrg g klinik n I did another test.n....It's +ve.At first,teman rase biase je,pelik kan selame ni punyela nak anak,tp bile dtgnye secepat ini,rase nebes and takut.mcm x ready lagik.sbb tu sy takut nak  announce awal2.suami sy mmg xyah ckpla Excited kemain.huhu.saya happy tp riso jugak.when I told my family,sume happy,yela cucu sulungla katekan.

mula2,sy xrase alah ape2.mkn pun ok je..eh(smpai skrg mkn pon ok je)haha.bukan cam setengah org yg muntah2 teruk.sy hnya demam ringan shj.tu awal2 jela...skrg dh 9 weeks...amik ko..pening gile2 waktu pagi.muntah pernahla sekali,tp tu sbb lalu jln Cameron yg cm hampeh itu.MZ pun muntah.huhu."baby,tlg ummi ye,jgn bg ummi xlarat mcm ni"...help me syg.sekrg makan je rase bloating,loya n pening.mujur x muntah,tp rase xselesa sepanjang masa.patutla Allah angkat darjat seorng ibu ni kan.xpe2..sy redha,dan sekrang sy sgt bahagia,MZ jaga sy dengan sepenuh hati..tq yayang..tlg masak sume..tq syg..tqvm.mlm2 kena bangun g toilet,Allah jela tau penatnye ulang alik toilet  tetiap ari nih.dhla mmg sblm pregnen ni mmg ade prob cepat nak kenc ni..lps preg apetah lagi hebatnye.xpe2..endure it dear asyrah..for my little one,I can bear anything,as long as u can grow healthily inside my tummy and furthermore will come out and become our beloved little one in this world.eh xsabor plak nak tgk budak kenet ni.7 months to go..huhu

tlg doakan kesihatan kami k..semoga budak kenet ni akan selamat smpai ke dunia ini (sihat tubuh badan n sempurna siftnye) and make our world purrrfect and leh tlg doakan mak bapaknye bile kitrg xde kat dunia ni lagi (penting tu salah satu dpd 3 bende ygbleh bawak mati adelah doa anak yg beriman !!!)
till then ciou..


0 comments:

 
blog design by suckmylolly.com