Tuesday, September 29, 2009

ape ke heinye pencurik ni??!!


Semalam,terbaca berite pasal anak Norlia Ghani yang jatuh dr pangsapuri tmpat tglnye dek kerana mengejar pencuri..alahai pencurik pencurik..aku fobia dgn drg ni snarnye..

teringat satu gambar yg diambil oleh adikku ammar dirumah makcik sedareku..
ala terlupa plak nak amik gambar tu dpd Ammar..gambar tu menunjukkan satu perangkaan bertulis di belakang rumah makcik kami,camnila sket2 die pya statistik

PERANGKAAN KECURIAN DI RUMAH INI

Jumlah berjaya masuk ke rumah ini: 2 kali
Jumlah cubaan masuk : 20 kali
Barang2 yg tlh hilang dan xberganti shga ke hari ini : vcd player,seterika,notebook,brg kms etc..

Siap ade harapan semoga Tuhan memberi kekuatan kepada keluarga kami utk tgl dirumah ini..

Bayangkan mestilah keluarga ini rase takut,rase fobia nak simpan brg berharge dlm rumah..nape pencurik2 ni xde hati perut ek??org beli brg tu guna duit yg diusahakan sendiri,bukan main senang2 je nak beli.

ishhh,geram tau klu ckp pasal ni..my house kat Kg Expo tu sendiri dah 2x dipecah masuk,(dua2 mase sy plg bercuti dirumah),jolok menjolok dr tingkap pun 2x.n aku still teringat tangan yg sesuka hati maen jolok2 kat tepi kaki aku.

n yg paling sedih sekali mase umah sewa aku di shah alam dipecah masuk n i was all alone in that room.mujur la aku x diapa2kan..die sedor x aku nak beli laptop dah lame benor teringinnye,dahla pinjam duit adikku sebinah,sampai skrg aku still byr installment bulan2 tau kat adik aku..nak beli baru,mmg xmmpu la.T___________T.xpela,
mungkin xde rezeki aku nak pakai lame lappy tu..hopefully pencurik tu sedor bahawa mencurik tu berdose n insap le sebelum terlambat.

sampai skrg aku masih fobia ,masih takut dgn kejadian2 yg menimpa..hrmmm..pencurik2 dah le tu carikle keje halal..xberkat kome mkn duit hrm tu..


0 comments:

 
blog design by suckmylolly.com