Tuesday, November 27, 2012

Babywearing

I loooove babywearing.Why?Because I get to hold and be so closed to my child.Best sgt!!.leh cium selaluuu.hehe.


Pouch (My Lovely Closet)


  • Beli masa preggie lg
  • Sesuai utk newborn
  • Nak BF smbil pakai ni pon boleh
  • Beli online taaapi harga
  • tersalah size(mind u,klu nak beli pouch kena betul2 ukur size kite ye)
  • best la jugak,cantik n baby pon ok je duk dlm ni.cuma maknya dah makin besor so xleh muat dah pouch ni.kekeke.
  • Nak letgo xde org nak beli pun,xpe2,nnt kite kasi kat adik2 i yg kuwus2 tu.hehe
Ring Sling aka RS
  • Beli kat One Baby World 
  • Jenis murah aje < RM100 jugak
  • I loveeeeee RS
  • Sangat mudah n senang
  • Banyak position leh wat
  • N position dlm gambo atas tu,(tummy to tummy) mmg paling meletop
  • Why?coz baby rase cozy je cm dlm perut ibu gitu
  • Leh BF sambil jalan2,leh tgk Youtube for more info about the technique
  • n mmg akan digunakan lg utk adik kekep.hehe.
  • Skrg kekep dah besor,dah terase tulang temulang i berat die klu carry pakai ni
Soft Structured Carrier (SSC) .ni Merak SSC name die :D
  • Ni the latest Babywearing Gear I have.hehe.Ummi xsempat nak bercamwhoring lagik ngan ssc ni.hoho
  • Merak SSC ni dibuat oleh NeezaNeedles
  • bestttt sgt sgt sgt sgt
  • alhamdulillah,akep nak duduk dlm ni
  • berbaloi investment ummi.hehe
  • price die agak pricey,sama cam lebih kurang stroller je rege die
  • tp mmg senang pakai ni,sesuai utk ibu2 shopping smbil berbabywearing.hehe.sbb tgn kite free
  • kite beli toddler size(2-4 yrs old),ikutkan si akep ni dah pandai jln,tp suke lari laju sgt smpai xterkejor dah ummi abi 
  • so selalunye klu kat mall tu ,tgk keadaan la,klu die dah penat lari n nak berdukung,so bwk keluarla merak ni
  • easy peasy,he loves to be inside the ssc.
  • lagi satu berat die dlm 10kg lebih,bile pakai ni xrase pon berat die.amazing!!! :D
  • xdela anak ummi ni hilang dr pandangan klu die ade dlm ni.seriau oo klu anak hilang
  • n yang penting ini bukan crotch carrier - sile google bahaya crotch carrier ini - i have one crotch carrier actually,hehe.tu sblm ade ilmu.now I know croth carrier is not good for your baby.
  • owh leh jugak BF dlm ssc ni..skill kena ade beb.huuu

akep ni ade stroller jugak,tapi die xsuke sgt duk dlm stroller.meraung-raung nak keluar so babywearing is my solution to it.stroller pakai kdg2,n usually mase die tido baru boleh letak dlm tu.So guys moh kite berbabywearing sbb babywearing lebih mesra alam untuk anak-anak kite.cewahhh.k  sekian dulu entri untuk ibu-ibu ya.ciao!!


0 comments:

 
blog design by suckmylolly.com