Tuesday, November 27, 2012

Babywearing

I loooove babywearing.Why?Because I get to hold and be so closed to my child.Best sgt!!.leh cium selaluuu.hehe.


Pouch (My Lovely Closet)


  • Beli masa preggie lg
  • Sesuai utk newborn
  • Nak BF smbil pakai ni pon boleh
  • Beli online taaapi harga
  • tersalah size(mind u,klu nak beli pouch kena betul2 ukur size kite ye)
  • best la jugak,cantik n baby pon ok je duk dlm ni.cuma maknya dah makin besor so xleh muat dah pouch ni.kekeke.
  • Nak letgo xde org nak beli pun,xpe2,nnt kite kasi kat adik2 i yg kuwus2 tu.hehe
Ring Sling aka RS
  • Beli kat One Baby World 
  • Jenis murah aje < RM100 jugak
  • I loveeeeee RS
  • Sangat mudah n senang
  • Banyak position leh wat
  • N position dlm gambo atas tu,(tummy to tummy) mmg paling meletop
  • Why?coz baby rase cozy je cm dlm perut ibu gitu
  • Leh BF sambil jalan2,leh tgk Youtube for more info about the technique
  • n mmg akan digunakan lg utk adik kekep.hehe.
  • Skrg kekep dah besor,dah terase tulang temulang i berat die klu carry pakai ni
Soft Structured Carrier (SSC) .ni Merak SSC name die :D
  • Ni the latest Babywearing Gear I have.hehe.Ummi xsempat nak bercamwhoring lagik ngan ssc ni.hoho
  • Merak SSC ni dibuat oleh NeezaNeedles
  • bestttt sgt sgt sgt sgt
  • alhamdulillah,akep nak duduk dlm ni
  • berbaloi investment ummi.hehe
  • price die agak pricey,sama cam lebih kurang stroller je rege die
  • tp mmg senang pakai ni,sesuai utk ibu2 shopping smbil berbabywearing.hehe.sbb tgn kite free
  • kite beli toddler size(2-4 yrs old),ikutkan si akep ni dah pandai jln,tp suke lari laju sgt smpai xterkejor dah ummi abi 
  • so selalunye klu kat mall tu ,tgk keadaan la,klu die dah penat lari n nak berdukung,so bwk keluarla merak ni
  • easy peasy,he loves to be inside the ssc.
  • lagi satu berat die dlm 10kg lebih,bile pakai ni xrase pon berat die.amazing!!! :D
  • xdela anak ummi ni hilang dr pandangan klu die ade dlm ni.seriau oo klu anak hilang
  • n yang penting ini bukan crotch carrier - sile google bahaya crotch carrier ini - i have one crotch carrier actually,hehe.tu sblm ade ilmu.now I know croth carrier is not good for your baby.
  • owh leh jugak BF dlm ssc ni..skill kena ade beb.huuu

akep ni ade stroller jugak,tapi die xsuke sgt duk dlm stroller.meraung-raung nak keluar so babywearing is my solution to it.stroller pakai kdg2,n usually mase die tido baru boleh letak dlm tu.So guys moh kite berbabywearing sbb babywearing lebih mesra alam untuk anak-anak kite.cewahhh.k  sekian dulu entri untuk ibu-ibu ya.ciao!!


Friday, November 16, 2012

Lauren Booth

who is she? go n google urself . she told me great stories about Palestinians n I heart it . read her blog . Inspiring

http://lauren-booth.blogspot.com/



Friday, November 9, 2012

Mari Belajar Bahasa Akeef Part II

- Nene
ini ialah tanda si budak mau susu ummi die

- Shushu
susu botol

- Anak
tak nak

- Nak
nak la maksud die

- Apple

Bag

- Cat
cara pronouce macam cat (paint ) tu.huu

- Velop
envelop

- Bella
Umbrella

- Iyek
means poo poo or something that disgust him :D

- Mut
akep geli ngan semut(abi la ajor ni.hadui)


Tuesday, November 6, 2012

Mari Belajar Bahasa Akeef

- Allah
ini di imitate dr umi abi waktu solat,mase nyanyi qasidah Ya Hanana,kdg mase terjatuh bende ke terkejut  ke,he said Allah jugak.n when he sees masjid kat mana2 he will said Allah Allah.:D

-Bird
one of the most favourite word die kot.hari2 bird,sbb kekep suke tgk video angry bird

-Star
ni belajar drp lagu twinkle2,opah ajor.english education sgt!!haha(eh opah kekep english tce la)

-Ayaq
means airla.xtaula hang belajaq mana kekep,umi abi paggil air die still ckp ayaq ayaq

-Uddda Jatu
means udah jatuh...ditiru drp mak2 sedare dan bapak sedare kat tepeng mase brg dah jatuh.

-Ayam
akeef's fav food,rase mcm sume mknan die panggil ayam kot..haaa skrg dah pandai buat bunyi ayam uu uuk uuu.

-Houshe
bahasa omputihnye house,he will point to the houses around while we were in the car.

-Khar
meaning = car

-Cek
means cake

-Phant
means Elephant

-Lion
and he will said Aumm afterwards.hehe

-Wower
meaning flower

dahla tu...banyak dah kekep tau..pasni kite smbung belajaq lagi yek.:D



Ayaq!! budak busyuk ummi dah setahun 7 bulan.besar dah kan.



 
blog design by suckmylolly.com