Thursday, August 2, 2012

Turn Balik Kampung?

huiyooo,title ni leh menggelegak jiwa raga ooo klu laki bini xdpt nak capai kata sepakat utk balk kg masing2.hoho.relax beb relax,chill!! :D

as for me,mmg sejak dpd lum kawen dah buat MoU.cewahhh..kite start dulu dpd kampung MZ sy  .huhu.maklumlah syurga isteri kan di bawah tapak kaki suami.mestilah kite ikut kan.kitrg laki bini kampung jauh2.so kenala sepakat membawa berkat.cewahhh.Raya Pose tahun first tu turn MZ blk Kelantan dulu pastu baru le balik Tepeng.Then Raya Haji turn Tepeng dulu baru Klntan.tp kalau Raya Haji ni cuti sikit je so selalu balik satu kg je.(ikut turn la) ..hahaha.baik x kite?huuu.

Pengalaman raya tahun first sbg suami isteri ,MZ xdpt cuti raya 1st tu,so kami beraya di KL dulu pastu baruuu heading balik Kelate.Dah turn die kan,kite kena la ikut.Lagipun nak btau kawan2,kite ni kahwin bukan dgn suami kite je tau...kite dah kahwin dgn seluruuhhh keluarga die jugak..ini bukan penyatuan hanya dua hati tapi beratus2 hati.Walaupun sedih xdpt nak raya bersama dgn family tercinta,tapi MoU tetap Mou.hehe.Lagipun dapat jugak merasa suasana beraya di tempat lain x gitu.Xkan tiap2 tahun nak beraya kat kampung kite je.Melampau tu.X baik,sian suami kite kan kan..Raya x bermakna bagi saya kalau suami dan anak tiada di sisi. :D

:) hanya nukilan dan coretan hati nurani beta...Mak,Abah n Adik-Adik Kak Long tunngu org balik Raya Ketiga ye InsyaAllah...Till Then,Habiskan dulu Puasa Ramadhan ini dengan banyak melakukan ibadah,berganda-ganda pahalanye..rugi ooo klu xbuat .Peringatan ini termasuklah untuk org yg menulis entry ini.huuuu



0 comments:

 
blog design by suckmylolly.com