Monday, August 1, 2011

Ibu susuan ^_^

breastfeeding mmg best tersangatla best sbb rase bonding kite dgn anak tu sgtla dekat.syg berlebih2.
tapiii..challenges jugak sgt bnyak.haha.terutama utk org yg kurang ilmu bf spt sy.hehehehe.

TIPS utk ibu2 yg tgh mengandung n tgh berpantang:

sila start ur pumping regime ASAP,2mgu after deliver ke?n walau penat camne sekalipun,silalah pump.huu.sbb sy dh terkena.seminggu sblm nak masuk keje baru nak kumpul stok,alih2 dpt kumpul 30 oz je n hambir hbs dh lps sebulan keje.jdnye skrg ni kais pg mkn kais ptg mkn ptg.

disebabkan MZ sy sgtla menyokong bf ni.huuu.die sgt melarang keras pemberian susu formula kpd Akeef.huwaaa,padahal sy sudah rase risau tersangat2 si Akeef ni minum banyakkkk.tu sbb bambam!!heee.

so,disebabkan terpaksa sgt2..takut bekalan susu si budak ni xcukup di bulan pose ni,sy telah mencari ibu susuan utk Akeef syg.ade 2 mummies yg sgtla bermurah hati nak donate ebm drg.terharuuu sgt..n thank you so much to Pa'a WawaNastasha Nordin untk pemberian yg sgt2 berharga utk Akeef.terima kasih sbb sudi terima Akeef jd anak susuan korg.n Akeef officially dpt seorang kakak (Husnul Iman Mohd Hafiz Muttaqin) n adik lelaki~yg beza 10 hari je dpd Akeef.hehe(Ariq Ikhwan b Mohamad Azli) namenye.

Utk anakku Akeef,selagi ummi n abi masih bernyawa,akan kami usahakan utk trus berhubungan dgn keluarga susuanmu supaya Akeef knl keluarga susuan Akeef.Akeef xleh kawen tau ngan kakak Iman n her younger sisters n the same goes to adik beradik Ariq Ikhwan sbb drg saudara susuan Akeef eh.

mungkin ade org x setuju kan ngan ibu susuan ni sbb susur galur die nnt,takut terkawen nnt ke ape kan?tp sy de wat backup ngan wat salinan IC n birth cert utk simpanan ibu susuan Akeef dan juga IC parent susuan Akeef ni sy simpan jugak utk ref Akeef di masa depan n also I have this blog for you to read later on my child.nnn tahukah anda yg Rasulullah saw jug mpunyai 2 ibu susuan Thuwaibah n Halimah.susu ibu adalah susu yg terbaikkkkkk di dunia dan apa salahnye kite wujudkan kembali tradisi di zaman nabi kn?kesianla kat ibu yg spt sy ni,yg kurang bernasib baik.walaupun begitu,InsyaAllah sy akan trus memberikan susu segar dpd ladang utk Akeef,susu EBM hanyalah utk backup n ummi Akeef takkan menyerah kalah!!caiyok!!!

eh kawan2 google for more info pasal ibu susuan ni eh.sy xmau ulas panjang pasal hukum.huhu.tp sy mmg penyokong tegar susu ibu smpai bile2.:P

semoga Allah murahkan rezeki 2 keluarga ini dan juga keluarga sy juga :D

Keluarga Ariq :)

Akeef ngan Kakak Iman n Mama Iman :)

cumil kan due budak ini??hehe


0 comments:

 
blog design by suckmylolly.com