Sunday, May 1, 2011

Tahnik baby :)


skrg sy MZ n lil Akeef ade kat Kota Bharu.balik kg jumpe tok abah n tok mommy Akeef.eh eh bukan ke dlm pantang lg?kekeke.alah,rase sihat je,leh travel,ok je..alhamdulillah,ummi akeef ni sihat lg,pantang tu cam bese je.luke pun dah beransur baik,silap2 g shopping pun boleh ni.hahahaha.

hrmm dah alang2 balik kg,sy n suami amik kesempatan ni nak tahnikkan(belah mulut ckp melayunye) lil Akeef dgn Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat.saje nak amik barakah alim ulama' sbb mak abah sy ckp,anak ni kdg2 akan ikut perangai org yg tahnikkan die,so harap2 lil Akeef akan membesar jd anak yg soleh,taat perintah Allah,Rasul n ibu bapanya.

So buat parents yg nak tahnikkan anak dgn Tuan Guru ni,kena dtg ke Masjid Pulau Melaka (sebelah umah Tuan Guru) waktu Subuh ye,n seeloknye bapa bb kenala solat subuh berjemaah di masjid tu n dgr tazkirah dulu pastu.Mmg biasenye Tuan Guru akan wat majlis tahnikkan bb lepas Tazkirah di pg Jumaat.hari Jumaat tau,klu dtg ari lain xde kot.sbb mmg Tuan Guru dah sediakan dh air zam2,n kurma utk majlis ni.so klu xyah bwk air zam2 pun xpe.hehe.sbb mmg dah ade.

okeh cite pasal kitrg lak ,di pagi Jumaat yg hening,burung burung berkicauan..(haha,ni ape kau merepek ni asyizz??)heee..kul 5pg dh bgun dh,tp besela nyusukan si Akeef ni  dah 1/2 jam.tup tap kul 6 bru siap,dh azan subuh lak tu,kelam kabut aaa g masjid.dgn akeef xmandinye.sian tul syg ummi ni.dlm 15 min cmtu smpaila kitrg kt sane.semptla MZ masbuk rakaat ke 2.hee.tu pun mase sampai tu jenuhla kitrg cri parking,n mmg xdpt ponn.last2 main park ajela.nasible ok.tglla ibu dan anak didalm kete.mase dlm kete tu Akeef bgn n nak nenen.hehe.mmg nak bg pon,sbb takut die meragam mase jumpa Tok Guru nnt.then after tazkirah MZ dtg kt ktrg n mase tu g cari parking jap,mujur jumpe.

pastu,,tgk2 ramai gile org bwk baby nak tahnikkan ngn Tuan Guru.hoh...what a phenomenon.dlm 20 lebih kot baby.aiyark...penuh tu kelililing tok guru,dgn baby nangis2 uwaaa uwaaa.mujur akeef cool jer..(tp sebenornye die dh kencing kt abi die)hahaha.muslimat xleh masuk ruang solat muslimin tau.so xdptle den nak tolong MZ.sorg2 le die mendukung si tecit ni jumpa tok guru.tu pasal klu korang nak tangkap gambo kenela bwk sorg lagi lelaki,lehla capture the moments.yg sy ni sempat tgkap ape je tau.taraaaa...













keh keh dpt gambo masjid pun jdle kan,abeh dah muslimat xleh masuk ni jela dpt.huhuhu.then MZ g la beratur amik giliran,alhamdulillah dpt gak Akeef jumpa tok guru yeh.ummi xdpt pun tgk,jenguk2 dr luar pun still xnampak tok guru sbb ramai giler bapak2 bb duk keliling.haduiii.

ok folks pastu kitrg balik le ape lg..selesai sudah post ambo utk ari ni...ilal liqa'hehehe


 
blog design by suckmylolly.com