Thursday, April 21, 2011

Akeef Zubayr ~ The Birth Story ^_^

 n the story begin...
2.30 am @ 5 Apr 2011
bgun dr tido sbb rase nak "kenc" tp tibe2 rase cam air keluar mase nak bangun dpd katil tu.eh xkan air kencing kot sbb cam xleh control.xkanla aku kencing dlm suar kot.haha.mase tu baru kuar sikit,mase dlm toilet air tu keep on mengalir.rase dah sedap dah,mmg saspek air ketuban ni.dup dap dup dah rase.then amik air semayang jap sbb nak solat isyak.(hehe,teman balik kijo trus bumm atas katil,tu yg isyak lambat tu)mase tgh solat air tu keep on turun,huwahhh dh makin takut.pas solat trus kejut Mr Z ckp air ketuban cam dh pecah ni.die bangun dgn secara paksa rela.haha.then,trus g hospital sbb mmg bile air ketuban pch kna g hospital ye,sbb takut krg baby lmas ke ape,bahaya.sampai je spital kena seluk ngn doc,aiyark xbastnye rase,mase ni xde bukaan lg,tp dh kna thn wad dh.daku tido wad le mlm tu,suami xleh tgu.adei,sedih2,mujur jap je.dlm kul 8 pg cmtu sekumpulan dr dtg  cek,haih kna seluk lg(cek plg xsukala kena seluk ni)bukaan bru 2cm,tp doc senior suh sy masuk labour room sudah sbb kes PROM(mendela ni,teman xtau,kna ty dr ye)

9 am-12pm
kena tolak pkai wilcha masuk Labor room(LR)mujur le suami teman udah sampei.xle rase lonely.
fact:@ hospital selayang hubby leh temankan mase bersalin normal eh.so jgn risau,duk sorg2 dlm LR tu.elok hubby temankan bior die tgk kite bertarung nyawa nk lahirkan zuriat die.alhamdulillah spjg duk kat LR nurse2 sume baik,sume nasihatkan baca selawat banyk2,bnyk surah 3qul,mintak Allah permudahkan sume.hrmmm,sakit ke tak sakit bersalin nni eh?ce teka ce teka.haha.sakittttttttttt,tp tahan jela.
mula2 mmg sy bertahan tanpa amik pain killer tp slps misi2 sume tgk sy sgt lmh,drg suggest amik pathedine(kebetulan pakar bius xde utk bg epidural,alaaaa,tau x sape pakar bius hospital slyg?dr harlina tau,bini angkasawan tuh)haha.ceh sempt berangan nk jumpa dr harlina plak asyizz nih.huu

pastu knala cucuk kt tepi bontot ni.hehe.xsakit pon.sakit contraction lg sakit.contraction mkin kerap,tiap x sakit sy terbgn dr tido,sakit woo,cam naik tgang sume urat ni.nasib Mr Z selalau ade d cc.haaa,satu je xbest ritu aircond kt LR ni rosak,haiyooo,berpeluh den duduk sane.dlm kul 12pm kna seluk lg,bukaan baru 4cm,pastu kna drip...then awok zzzzz..lalok sbb ubat tu.

tetibe,dlm kul 1pm,sedar2 ade dr depn tmn,nk seluk lg sekali,n taraaaaa she said i was fully dilated at that time.hoho.tibe2 our room tu penuh dgn student2 medic,laki pompuan campur.ramai okeh.tp mokcik dah xmalu dh,rase nk teran tu lg power dpd rase malu.hoho.drg jd cheerleader,motivate sy nk push ni"bagus puan,teran kuat lg,sikit lg,kepala bb dh nmpak tu"huu.bagus gak drg ade,trus smgt nk push.wlaupun awal asik teran n  kemut,so kpla akeef jap2 kuar pastu masuk blik sbb ummi die xpandai sgt push.sian die,at last drg bukak jln zappp kna potong sy punye.hehe.tp xde rasse pon.sy tgh lalok kan.sy terjga mase rase sakit je,waktu lain sume cm blur2 je.best gak ubat ni,xdela sy rase skit sgt.

last sekali,sy push kuat giler,alaaa cam nak berak tu,cuma teran lame sket je..lahirlah our lil bundle of joy.doc showed him to me n asked anak puan ni laki ke pompuan,and i said he's a boy coz nmpk his bbebird.cumilll..hehe.still mase tu lalok lg.tp hlg dh rase sakit dpt tgk die.Akeef yg mmg hot frm oven tu diletak atas my body (skin to skin)utk create bonding ibu n anak.my hubby kissed me on my forehead n said tq ...wahhh heaven je rase.moment yg xkn dilupe smpai bile2.
ok2.dahla tu kowt...tata..


Tuesday, April 19, 2011

fuhhh fuhh

eh eh...sy tgh membersihkan blog ni le ..tu yg fuhh fuhh tu.haha.sejak due menjak kurang tido ni kepala sy ngong sikit ye.owh lupe awok nak kabor,awok doh selamat melahirkan a cute little tiny man.my jantung hati,the name is Akeef Zubayr b Muhammad Za'im Zaki.the story will update later,tunggule 2,3 bulan lagi yek.haha.klu sanggup nunggu.silele.heee.n here he is..cumil cam mak die kan?hahaha.berat 2.43kg mase lahir.DOB : 5.4.2011/1 Jamadilawal 1432H @ 1.50pm @ Hospital Selayang.




 
blog design by suckmylolly.com