Friday, January 7, 2011

Pursuit of happYness

Sape penah tgk cite ni??angkat laptop!hehe.besttttttttttttttttt giler cite ni.hoho.Inspired by true story tau cite ni.Ia mengisahkan tentang susah payah seorang lelaki mengejar impiannya dan juga pada masa yg sama membesarkan anak lelakinya.dah lame dh cite ni tahun 2006.just sy baru tgk kat tv2 baru2 ni.sangat inspirational la muvi ni,sape lum tgk g cari.rugi oo tak tgk.

tgkla macam mane isteri die tinggalkan die,die yg pd mase tu hyalah bergantunrg hidup dengan menjual alat x-ray kpd doktor2.no sales no money.saat2 die susah sgt2 pun die ttp insist nak jaga anak die,huishh...bayangkan anda kena duk di jalanan dgn sorg anak kecik(susahnye hidup die)baru sy tau hidup sy hanyala seciput je susah dpd die,tupun dah ngengade.haha.ditakdirkan die dapat intern kat satu stock firm yg beso tp without salary,(cane die nak sara die n anak kan)tp die still teruskan jual machine xray on weekend utk tampung hidup die anak beranak.n he managed to succeeed!!selepas jatuh golek golek golek,seperti jatuh ditimpa  tangga tangga tangga,die akhirnye berjaya.

sekarang die dah jadi seorng philantropist dah (xcaye g google name christopher gardner).ape itu philantropist?ala cam lebih kurang dermawan la kot,cam Bill Gates tu ha,die pun philantropist gak.One of the scene yg sy xleh lupe,Chris Gardner ni kena langgar kete,then sebelah kasut die hilang dlm kejadian,dgn kaki tgn cedera die cuba cari kasut die jugak(sbb tu jela kasut yg die ade utk intern die)last2 xjumpa gak kasut tu,terhencot2 la die g kelas intern tu dgn sblh kasut n luka2.ouch sedih banget :(berayor mate teman ni nengok.

cite ni buat saya berazam untuk bangkit drpd kegagalan sy.(wlaupun xstat lg,hehe)tp de niat dh ni.huuu.sungguh!kalu kite usaha sebaik mungkin kite boleh berjaya,walau sesusah mana pun ia,walau sejauh mana pun impian kite tu yg penting USAHA SAMPAI BERJAYA,insyaAllah ALLAH akan tolong kite dan beri kejayaan kpd kite.

ps-tomolo morning my family n i akan g holiday kat Beijing.wish us a safe journey hokeh.klu dpt jumpe snow alangkah bestnye.hehehe.(so no blogging n facebooking for the next five days,sbb kat sana blog n FB kena block).Balik nnt kite stori mori Beijing plak ye.SHeSheni for reading my blog.daaa


0 comments:

 
blog design by suckmylolly.com