Friday, November 26, 2010

sick sick sick

I am feeling so weak..haha.sbb kena ujan smlm.tp still gagahkan diri g kijo..Ya Allah kuatkanlah badan ku ini..:((


Monday, November 8, 2010

Welcome Nur Darwisya Damya

aiyakkk.gambo kat dlm hp MZ le.xpe nnt kite upload.hehe.lahir on 3rd Nov 2010 at 3.03pm.cam nice date..banyak no 3 inside.hoho.beratnye 2.7 kg je.haluuusss benor!!takut teman nak pegang.hehe.

anyway,mak longnye dpd Kelantan sgup dtg KL wlaupun hnya cuti sehari je.maklumlah ank sedare sulung katekan.bertuah Mya eh..due2 belah mak dan ayahnye diela cucu sulung..huhu.pengarang jantung.cewahh..semoga membesar jadik anak yg  solehah ye Mya ..hrmmm..sy dan mZ dapatla gelaran mak ngah n pak ngah.keke..best giler tgk baby.comel n mate sepet cm papa die!!

k dah dpt gambonye.presenting....

:
:
:
:
:

Nur Damya Darwisya


ni kisah lain plak.hehe.lepas g ngan adik beradik in law saya tgk Mya ..kami pun bergerak menuju ke Putrajaya.nak bawak Along jalan2 kat Alamanda.syok jugakla g maen game sume kat sane,sampaila waktu Maghrib,waktu nak solat tu org tuuuuuu dia,ramai giler beratur nak solat.!!huhu.tp bagusla kan,at least kite tau ramai jugak yg still jaga solat.tp patut kena sedia ruang solat lg besar la kot.jemaah rmai sgt.usai solat dh kul 7.50 camtu nak dekat kul 8 pm.Flight Along dlm kul 8.50pm cmtu,tp gate will be closed at 8.30pm.

mula2 relax lagi,sbb rase cm dkt je Alamanda dgn LCCT tu,mase tu tot tet keluar dpd sana kul 8pm then MZ dh stat GPS die,sbb x familiar lagi jln kat sana eventhough kami baru 2 mgu lepas g LCCT tu.nak jadi cite,GPS die xleh bukak plak,n spjg jln tu MZ leh relax je bwk kete 80km/h cmtu.haishhh,Along kat belakang dh risau dah,"de ke x ni?"(dan ke x ni) ckp Klate jap.hehe.MZ ckp "de" flight klu 8.50pm kan.tp Along ckp gate closed kul 8.30pm.takut xsempat,dengan selambe MZ bawak slow jugak sbb nak cari satelit punya pasal.aiyoooo,rase cam nak tlg tekankan minyak je time tu,nak bagi kete jln laju sikit..haha.(tp takut sbb xreti jln)krg tah mane2 la si asyizz ni bawak kete tu.keke.kami sampai dlm kul 8.27 cmtu.n sikit je lagi gate nak tutup.n Along org last masuk plane.tula incik suami,I've told u kan,tanak dengar ckp org.hihi.xpela,apepun Along selamat sampai KB dlm kul 9 lebih.sori ye Along,sbb kami, Along terlambat.nasib x burn flight ticket tu.huhu.



Wednesday, November 3, 2010

new member of family is otw!!

hehe.excited lak tetibe.tp smlm we got a msg frm my hubby's lil bro saying that his wife is at the HKL .
hospital bersalin lak tu,die tumpah drh.scary jgk dgr.lagipun her pregnancy baru 7 months.xmungkin nak bersalin dh kan..huhu..but anyway baby dorg dh 2.9 kg.dah agak besar kan(same mcm aku je mase lahir..hihi)..but

surprisingly...bile kitrg sampai,my bro in-law cakp wife dah ade bukaan 2cm..huhu..which means in 2 or 3 days lgi,yay nk dpt anak sedare.hehe.tp pre mature labour la tu..hrmmm hopefully mak dan baby itu akan sihat.Semoga Allah permudahkan segalanya untk drg.
hope my lil one hanya akan keluar bile die betul2 dh ready.hehe..n bile parent die ni betul2 dh ready jugak(sbb umi n abah nak travel jauh dulu ni)syg jgn kuar awal2 sgt tau!!hihi.

lg satu nak info,bg yg tgh preggy,klu bleh kurangkanla minum susu anmum bg yg dh terbeli dan terminum coz my cousin yg wife die jugak tgh preggy advise me not to drink "the milk" too often.sbb ade risiko baby besar.smlm pun bile jumpa wife my bro in law die pun ckp bende yg same.(kire doktor le yg btau drg ni).jadik better minum susu lain ye dear mommies.sy pun mmg xminum sgt susu tu,beli je tp nasib minumnye jaraang jaraaang skali.hehe.nasib mak dah belikan susu lain..hihuuu..saaaayang mak sgt!!tp kan jgn misunderstood plak mommies yg tgh mengandung mmg kena minum susu tetiap ari tau(jgn tiru cm sy,pemalas!!)haha.just brand td je sy x advise.vitamins pun jgn lupa mkn ye mommies.

k k ..nk g wat kijo..adios!!


 
blog design by suckmylolly.com