Monday, September 6, 2010

raye??

selalunye bile tang2 nak raye ni dpd zaman duk asrama dulu2 sgtla bestnye.sbb bile nak balik kg ade je tkg countdown nak balik kg tu.slah seorgnye cik nisa.huhu.ingat lg siap tulih lagi atas whiteboard tu countdown nak balk kg.teruja!!sonok gile bile terkenang balik.

bile dah stat duk uitm shah alam,adik2 pun ramai yg duk sini,amore (uitm) gak,ninot (upm),hanna (ukm/fstep) amat (um/ukm)kat cni kitrg balik ramai2 naik kete viva tu.perjalanan xterase sgt.jem je kitrg karaoke ramai.syok xhingat.tp sy xkesah jam klu balik bersame adik2 saye,provided bukan sy yg drive.(klu sy yg drive sure tensi)haha.klu jd passenger relax je.tido.hoho.tp perasaan nak balik kg tu sungguhla xterkate.hehe

tapiiii..taun ni...sedih..xdpt nak berbuat demikian,sy yg mmg sgt rapat dgn adik2,tibe2 xdpt balik bersame.huwaaa...miss u guys so much!!!anyway this is my 1st yr raye as a wife.so kena redha.hepi dlm duka.hehe.demi suami tercinta daku pasrah.



so to my mak,abah and dear siblings,have a blast this hari raya ok.mkn lemang tu jgn lupa bwk kl esoknye.huhuhuhu.n to all my dear family n readers maaf zahir batin dr sy dan suami.ilal liqa'.


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


Thursday, September 2, 2010

my family n holidays ~~~

menjadi anak kpd Hj Ahmad Azam  b Hj Abdullah  dan Pn Hjh Mariatul Kabtiah bt Mat Ishak tersangatlaaaa best.huhu.macam2la bestnye.one of the best things,abah suke bawak kami g jalan2..bestnyeeeee...hihi.

so far negara yang paling jauh ialah Saudi Arabia.pg umrah.(ni pg wat ibadah sambil menengok negara org)kire 2 in 1 la kan..huhu.pegi bersama the whole family tersangatla best.abah saye mmg klu pg jln2 xmo tgl kitrg.mesti bawak.wajib bawak.huhu.klu x,xsewonot!!



~ ini gambo saya kat Jabal Rahmah.Waktu itu baru saje bercintan dgn hubby sy sekarang.haha.waktu sampai kat bwh Jabal Rahmah tu..mak saya yg chumel telah berkate "Kak Long g la naik,doa dpt jodoh,sbb cni tempat org berdoa utk dpt jodoh".,sy apelagi terkocoh2 mengikut abah dan adik2 laki sy g naek bukit.girls yg laen xnaek pun.sume duk dlm bas.haha(see see betape excitednye sy nak berdoa)huhu.
sampai je sana sy pun berdoa dgn khusyuk dan tawadukknye agr dijodohkan dgn MZ.n alhamdulillah my dua dah dimakbulkan Allah..syukur syukur syukur Ya Allah (eh eh ternyanyi lagu Raihan le plak).hihi



~ ni plak gambo kat jabal uhud.



~ sebenarnye sume gambo saye simpan dlm laptop yg kena curi tuh..aduyai..sedihnye T_T.ni pun amik gambo dpd friendster.huhu.nasib de upload sikit2.

2nd trip luar dpd Mesia ni,ke Padang-Bukit Tinggi Indonesia.superb punye holiday.hehe.mula2 sampai kat airport die kat Kota Padangla.Then naik van pg Bukit Tinggi.Perjalanan die samela cam nak g Cameron Highland tuh.Pe yg best kat Bukit Tinggi ni,sbbbb die tempat soppping yg best~.huuuu..sopping xhengat.barang murah2 and cantik2 lak tu.habis duit gue hokeh.



~ ni la summary gambo yg sy ade,gambo penuhnye sume dlm laptop.wuuu..sedih lagi :(

3rd trip ke luar negara,insyaAllah next year.ke mana??? jeng jeng jeng....tungguuuuu..next year..takut xjd.nnt merane I.frust menonggeng xdapek pg.hihihi.harap2 la makbul..nak men salji neh..huuu..uupps..tatau tatau kat mane..hehehe

eh eh lagi satu negara yg kami pernah visit iaitu Bangladesh.ni hanyelah transit sbb kami pg Makkah-Madinah naik Biman Airways(ni la airways Bangladesh) xbest hokay naek plane nih.(eh xmo cite xbest)huhu.
tp kan bile kite dh jejak negara Bangladesh ni.punyela sedih nengok..mcm back to tahun 1960-an Mesia.sgtla daif sgtla uzur.Airport mcm stesen bas kite je.in fact stesen bas kite lg lawa.kome2 sume bersyukur skrg cepattt!!!huhuhu..bersyukurlah sbb kite dilahirkan di Malaysia yg sgt best!!

kami neh bukan stok org2 kaye leh pg je mane2 nak..LoNdon la,Sydney la Uganda la Uzbek la..tp Alhamdullillah Allah bg rezeki nk tgk negara org.InsyaAllah ade rezeki lagi lehla jenguk2 negara yg laen2 tuh..Hopefully London,mmg teringiiiiiin sgt nak g..hehe.

cuti2 kat Malaysia??hrmmm..negeri yg blum pg lg adalah Johor Sabah dan Sarawak.Alamak bile nak g neh???haha..anyway InsyaAllah satu hari nanti kami akan menjejakkan kaki ke sane.hehe

~ Moral of the story - pergilah bercuti bersame keluarga anda.kerana tanpa mereka siapalah anda.cewahh..huhuhu..I LoVE MY FaMilia so so so much..sedih xdapek nak beraye kat Kg Expo this year tp xpe,coz nak kelik Klate..hehe(my new kampung)tp Kg Expo tetap menjadi pojaan hatiku..haha

Sign off for now..daa


 
blog design by suckmylolly.com