Thursday, October 29, 2009

nostalgia!!hehe

cakap pasal nostalgia teringat abah..susah beno nak nyebut nostalgia..jdik nastolggia la..nostolgia laa.haha..abah2..lidah parit le katekan..

ni haaa...g la carik2 video kat u tube ..teman jumpela video cite tb kegemaran zaman2 lame..huuu..best2..

meh tgk sesame..

Maero attack (cun dan summersaultnye)


Miss Comet (aku berangan nak jadi die daa)haha


Satria Baja Hitam(ske motor belalang die..cute)

Gaban


kesimpulannya sy mmg ske tgk tb..huhu..sejak azali lg :P



Monday, October 19, 2009

nightmare

semenjak due menjak asal asik hvg nightmare about pencopet,perompak,penyamun..

sudah jadi fobia dahla ngan pencurik ni..T__T..tidur mlmku selalu tganggu dek mimpi2 xbesh ni..sungguhlah xbest :(

Ya Allah lindungilah diriku,keluargaku,my Mr Z dan hartaku (yg xbrpa nak banyak tu)
Aminnn


Friday, October 9, 2009

sacred entry..hehe




Tuesday, September 29, 2009

ape ke heinye pencurik ni??!!


Semalam,terbaca berite pasal anak Norlia Ghani yang jatuh dr pangsapuri tmpat tglnye dek kerana mengejar pencuri..alahai pencurik pencurik..aku fobia dgn drg ni snarnye..

teringat satu gambar yg diambil oleh adikku ammar dirumah makcik sedareku..
ala terlupa plak nak amik gambar tu dpd Ammar..gambar tu menunjukkan satu perangkaan bertulis di belakang rumah makcik kami,camnila sket2 die pya statistik

PERANGKAAN KECURIAN DI RUMAH INI

Jumlah berjaya masuk ke rumah ini: 2 kali
Jumlah cubaan masuk : 20 kali
Barang2 yg tlh hilang dan xberganti shga ke hari ini : vcd player,seterika,notebook,brg kms etc..

Siap ade harapan semoga Tuhan memberi kekuatan kepada keluarga kami utk tgl dirumah ini..

Bayangkan mestilah keluarga ini rase takut,rase fobia nak simpan brg berharge dlm rumah..nape pencurik2 ni xde hati perut ek??org beli brg tu guna duit yg diusahakan sendiri,bukan main senang2 je nak beli.

ishhh,geram tau klu ckp pasal ni..my house kat Kg Expo tu sendiri dah 2x dipecah masuk,(dua2 mase sy plg bercuti dirumah),jolok menjolok dr tingkap pun 2x.n aku still teringat tangan yg sesuka hati maen jolok2 kat tepi kaki aku.

n yg paling sedih sekali mase umah sewa aku di shah alam dipecah masuk n i was all alone in that room.mujur la aku x diapa2kan..die sedor x aku nak beli laptop dah lame benor teringinnye,dahla pinjam duit adikku sebinah,sampai skrg aku still byr installment bulan2 tau kat adik aku..nak beli baru,mmg xmmpu la.T___________T.xpela,
mungkin xde rezeki aku nak pakai lame lappy tu..hopefully pencurik tu sedor bahawa mencurik tu berdose n insap le sebelum terlambat.

sampai skrg aku masih fobia ,masih takut dgn kejadian2 yg menimpa..hrmmm..pencurik2 dah le tu carikle keje halal..xberkat kome mkn duit hrm tu..


Thursday, September 17, 2009

Hopefully Raye!!


after a long time just being a silent reader to many many many blogs...hah..it;s time for me to write again.

I will just write whenever I got the feel to write,whenever I have sth to share with everybody n yet my blogs still doesn't have many readers..due of my posts which is very seldom..huhu

or maybe you are reading my blog rite now just like me..a silent reader..love to read what other ppl do..love to stalks in every moments I have.. :P

Just 3 more days for us to finish fasting in this holy month of Ramadhan..owh..why haven't I grab the opportunity to increase my ibadah..why?? too lazy..what happened to me??..u must work hard to get Allah's love..hurm I will be able to go through another Ramadhan next year..hopefully I will be a better muslimah next year..hopefully..

Yet the raye will come again,n I feel soooooo happy to go back to my home sweet home somewhere in Perak...wohooo..hope we will have a safe and happy journey bcoz mak's dishes awaiting us in the end..woot..woot..happy...happy..yummy2 food..

Hope everyone will have joyous Aidilfitri celebration n lots of luv to my Mr Z who is in a far far far away kingdom..miss u every sec dear..

oh yes I haven't found any baju raya yet..waaa.so sad..hope to get it bfore raye..again hopefully..till then..bubye for now!!


Tuesday, August 4, 2009

The curve


Actually,dis is the first time i went to the curve n i found out that it is really an interesting place.

Like we were at the overseas when i walked along the streets.wow,is this really malaysia?hu2.

Found a new place to hang around,frm ikea to the curve n cineleisure.

Best!!


Monday, July 13, 2009

Usrati,as written by cikinon,copy paste dpd blog die..haha

Azam Bunch

Tuesday, June 2, 2009 - Labels: Aku, Famili - 0 Comments

Sedang keboringan dan kebosanan..actually, baru je balik dari lab..tak larat da nak buat experiment yg sama tiap2 hari..haha ;p ..jd, tadi balik awal ngan kawan2..hehe..balik bilik pulak, terus telefon abah..yeahhhhh!!!...


Abah datang UPM agie...haha..takat ni da 3 minggu makabah dtg sini..wohhOOoo..melihat dan menjengah kami 5 beradik yg berada di peratauan nie..tp, kli ni cuti sekolah n of cuz r budak 'sebinah' (my younger sis) dtg..huuhuu..x aci btol..cuti je budak sekolah ni..

k la..di kesempatan masa yg terluang ni..bior le teman cite sal famili teman...kme ni asal dr Perak..abah org Parit n mak lak org Kuale Kangsor, jd kami wlupon duduk kt utara Perak, loghat perak tengah nie mmg t'pahat di perkataan2 seharian kami...hehe..anak jati perak le katekn...

abahku yg obes..dalam kata laen gimuk la..hehe..tp 'cute' ooOooo...tn hj ahmad azam ni garang tp sgt baek ati n kebaikan tersirat..suke le manjakn kami nie..anak2 die yg kiut-miut sumenya..tp kmi xle "spoil"hehe..abis botak kepala abah "mikio" cne nk besorkn kmi nie..antaranya,abah bgk tzkirah kt kami pepg (liat tul nk solat jemaah pepg nie)..tunggu kami bagai nk 'rak' klau kami bg alasan xnak gi kenduri or masjid( last2 wlu xnk gi, kne r gak gi..huuuu)..akhirnye..muncul le kami "the Azam bunch"..mmg kami xley pisah klu nk gi jejln mne..msti sesama..jd, kmi di "trained" ntuk jd rapat (jge ukhwah ler)..


mak ku yg comei..haha..pn mariatul kabtiah..a teacher..always speak in english at home, but we as usual, replies back in malay..mls nk b'bahse org putih nie..akhirnye..huhhuuu..kmi da sedor..byk kne gune english ni kt dunia global/glokal sekarang..mak nie, msk sedp gler..hingga mengigit jari..haha..my fav, gulai tempoyak.>>>>best gler..mkn nsik ber"tasik"kan tempoyak..hoho..terbaru, my mum delicious pizza..sedap wooo..x t'kate ble mkn...mak nie suke bace buku..feveret die Ust Hasrizal (saifulislam.com)..lalu, kmi ni klu xyh bce buku pon..info byk r kami dgo tiap2 ari..tazkirah mantop!!!

kak looongiii...(dlu kala kami pgl die hyppo, sbb gimuk skit..haha)..slaloo r kne buli ngan kami..adk2 yg nakal nie..kdg2 kami knekn die smpi kami xlarat da..gelak smpai jatuh katil..die nie lurus skit..org ckp..caye je tnpe usul prikse..haha..xley nk lupe r..pristiwe 'helikopter jatuh!!!"..haha..die ni da b'punyer (ek..btol ke???) ntah..ble le nk kawen..ley r dpt ank manakan pasnie..ahaks

cik nooonii aka k na..die ni plg kecik r(dr ukurn ketinggian..hik3)..comey jew..slaloo di panggil 'gimuk' oleh dua jejaka (b ma n cikimad)..cian die asik di buli jew..baik ni..akk sye no2 nie..plg rajin n baeekkk atienyer..ske gak blnje kami mkn2...comey jew orgnyer..

b ma..dlu kecik2 ske buli le adk2 nyer..tp da beso die diam skit..tp skrg nie agak ske membebel gak..hehe..mls nk dgo kdg2..lyn counter strike..bola, bola, bola, bola...skrg ngan 'heli.......je mmnjg.." heli? helicopter..haha..maen ngan adik kesygn dier r..cikimad 2..lg die nie "tkang format" lappy kesygn sye..jimat duit..gadjet2 pn slaloo die tlg blikn..n en bang ma ni la driver kanan abah...die ni klu mak ade kt dlm kte..drive safely n carefully r..tp klu kmi adk-brdik jew..puuiiyooo..mls teman nk cte r..

keempat nie, sye..Amalina..k cik..bdak kurus(dlu r..cikimad r ske bgk nme merapik2)..skrg, org ske sgt pggl sye 'bdk kecik' n 'bdk nakal'..npe ntah..tnye r mereka2...

adk laki sye..cikimad..cik sebinah pggl die "abg cik"..ek..die ni ckp 'begitu menusuk kalbu'..huuuuuhuuu..perkataan die..pergh..sore sedap r gak..dlu penah stu sek ngan ak..hehe (nyibuk je ak gi sek die)..slaloo nmpk die atas pentas..menyanyi smbil menggaru..dlm bilik ayo pn asik test vokal jew..haha..npe garu? die ni dulu ade p'ykit hama ats kulit aka scabies r..tp skrg da sihat walafiat jew..just ade byk tande2 "sirim" yg jelas kelihatan je..haha..jejaka ber"jinggut" 4 helai ni..sgt menyanyangi jinggutnya e2..walau baru 4 helai..hahahaha..die ni kre penceria suasana famili r..asik wt lawk jew..ske benor gduh ngan adk bngsunyer..

sebinah..adik bongsu ku..die nie..muke 'matured' ag dr sye ni..tp tinggi x seberapa..dlm kata laen..ketot r kirenya..hehe( jahat jariku ini menulis..hik3)..hehe..die bru form5 taun nie..die je yg sek ag dlm famili kami..yg laen sume da masuk 'U'..arap2 die pn dpt ikut kmi..n dpt yg lbh baik dr kami adk-bradik sume..gile maen game bdk ni (ps2 ke computer ke, sme jew..)..ade 'heli' b ma n ciki pn die nk rampas..ish2..bdk2..mmg r cenggitu..wlau pn begitu, die ni sgt geliga otaknyer..maybe die men"analyze" kami kakak2 n abg2 nyer..cpt btol die ni blaja..


Doa untuk famili ku..yg tlh mencorakkn peribadiku..




Ya Allah,

Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas kesayangan yang mereka limpahkan padaku, peliharalah mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,

Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku, atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku, jadikanlah itu semua penyebab rontotnya dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan mereka dengan perkenan-Mu ya Allah, hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan kebaikan berlipat ganda.Amin...=)


p/s : cyg sume..hehe


SBPI 'g' uooops!!

adiku Sebinah yg duk kat SBPI Gopeng nun,kena kuarantin dlm dorm ngan rakan2 sekelas sampai esok..

pasal pe??ni nak cakap ni...pasal...H1N1,dgr cite Ketua Umum drg disahkan positif H1N1 bersama familinye.n nak dijadikan cite si Sebinah ni sekelas le pulak ngan KU ni,so adik, kome jgn nak spread the virus tu ok..duk je dlm dorm diam2..pakaila the mask tu..hehe..take care..hopefully ur friend will get well soon n take care ye dik!!May Allah protect u from any harm.

eh cop2,xhbs ag aaa,asal pelik,xde masuk berita pun sekolah ni kena kuarantin,cek kat internet pun xde,hmmm,maybe sbb kes terpencil n yg kenanye sorg je,but still this pandemic bahaya senang je leh spread so xpatut a hnya dak sekelas n dak dorm bdk tu je kena kuarantin coz that boy dah jln g dining la,masjid la so sepatutnye satu skool kena kuarantin...erm,..xtaula nak cakap pe...hopefully xdela transmission of the virus kat sekolah tu.


Thursday, July 9, 2009

weehoo..sonoknye


semenjak due menjak my housemate kak julie tambah astro movies kat umah ni,mkin menggile2 kitorg menengok tb tu..

tiap2 mlm tido lambat neh,aaaa..tidak!!cane mate dah stat lebam,teman nak cantek,tanak jdi huduh.waaa..tulun..tulun


wut did i eat n my workout 4 d day

* Tue (07/07/09)
Breakfast :
- Nac lemak + ikan bilis grg + kacang + sambal telur rebus + air soya

Lunch :
- Anlene Concentrated Milk Low Fat 125 ml

Dinner :
- Tomyam cmpur + air soya homesoy

Workout :
- JM 30 days shred

* Wed (08/07/09)

Breakfast :
- Jus Tok Guru ( 1tbs) + oat porridge (3/4 pcket) + honey (1 tbs) + Multivit ( 1 tblet)

Lunch :
- Anlene Milk 125 ml + bhun sup + lime juice

Dinner :
- sup sayur
- 4 keping weetmeal

Workout:
- 15 min skipping + jumping jacks
ps :ni sindrom M dtg..huhu


Tuesday, June 16, 2009

my life's today

arini emosi agak kurang stabil.nak wat keje xde mood..


the climb miley cyrus


Lyrics | Miley Cyrus lyrics - The Climb lyrics


 
blog design by suckmylolly.com